söndag 31 maj 2009

M... SOM I MORSDAG


















Grattis alla mammor... idag är det ju våran alldeles egna dag. Av sonen fick jag ett linne, en fotlänk och ett halsband.. Herregud vad flådig jag ska bli haha. Tack hjärtat för allt och för att du finns. Nu är du stor men för mig kommer du alltid att vara min lilla Tulle * älskar dig *

Till min lilla mamma målade jag en skottkärra och satte ner en hängpelargon.

Vilket väder vi har ja, jag har bränt på fläsket lite men aktar mig noga för att inte få det vidbränt. Jag vill inte uppleva brännan jag fick i Turkiet. Idag har det gått åt en hel pava saft så då är det dags att ta en sväng till Carina i Slottsboden och handla fler.

Ha det gott every hopa

Kram Carina

tisdag 26 maj 2009

Nymålat....




















... fönster. Jag hade tänkt låta det vara som det var men efter en grundlig tvätt så fanns det inte nån färg kvar. Lampan håller på att bli vit oxå.

Ändrade om lite på byrån i hallen och så klart plockade jag in mer syren. Ja, man får rappa sig för i slutet på veckan är allt överblommat. Herregud så fort allt går och snart är det semester oxå.

Denna klocka ( min andra ) hittade jag i gömmorna hos mina föräldrar. Jag behövde inte ens be om att få den... nä, det såg dom på mina ögon som tindrade rätt skapligt haha.

Vi har letat och letat efter en liten zinkränna som vi köpt och som jag skulle plantera i och som skulle finnas på logen... ja, det var väl där jag slängde in den i höstas. Nä, den fanns bara inte. Jag gav upp och gick in men inte regeringen heller... nä, har rev och slet bland allt skit därute och efter en stund kommer han in med denna nummerplåt efter dom förra ägarna. Men jisses, jag som har vart på jakt efter en sån så länge. Den lilla zinkrännan då? ja men den hade jag ju lagt bland alla andra zinkprylar i ett annat uthus..... japp, det är ordning på mig... minnet sviktar väl kanske något eller som jag brukar säga..... det som inte är stulet kommer alltid igen haha.

Ha det bäst alla vänner

Kramiz / Carina

söndag 24 maj 2009

En lyckad loppis


















Jag var ju på bakluckeloppis igår och skulle försöka sälja en massa skit. Det gick över förväntan. Det har liksom inte gått in i huvudsaken min att folk ville köpa det jag hade att erbjuda. Vissa hade inte ens vett att pruta så då gjorde jag det åt dom istället haha. Andra tyckte att jag hade satt för låga priser men vadå... det var ju loppis. Själv hittade jag ett litet fönster ( som jag redan har målat )och en lampa. Lampan är alldeles för blank och ser lite plastig ut så den kommer jag att måla vit eller svart. Jag trodde nog att den hade samma blankhet som min golvlampa ( Barometer ) men inte då. Undrar vad kompisen tycker om denna lampa. Det var ju hon som köpte min Barometer och som hon tycker är asful haha.

Ännu en bytesaffär är genomförd. Det är Susanne * ME AND ALICE * som gjort detta fina halsband till mig. Tusen tack snälla du.... jag har det runt halsen var och varannan dag och jag är så himla nöjd.

Idag plockade jag in flera buketter med syren. Det doftar så ljuvligt att man nästan tuppar av.

Ha det bäst alla goa änglar

Kram / Carina

torsdag 21 maj 2009

Bytt e` bytt


















Jag har gjort en himla fin affär med MiaMaria * vitt hus med vita knutar * Tänk vad kul att kunna byta saker med varandra. Tusen tack goa vän för allt detta. Jag är supernöjd flera gånger om :)

Just nu är det snålt om tid ja, jag hinner inte kika in till er alla så som jag skulle vilja men jag vet ju att ni finns kvar. Det jag håller på med just nu är värsta röjningen här hemma. Skiten ska ut på loppisen och jag tycker nästan synd om dom som för hoppningsvis stannar till vid bordet och handlar. Pruta kan dom ju gott få göra haha. Återkommer om ett par dagar. Ha det gott så länge.

Kram på er alla / Carina

måndag 18 maj 2009

Hemma igen



















Tidigt i fredagsmorse flydde vi fältet ja, regeringen fyllde jämt i lördags och han ville absolut inte bli uppvaktad. Nix, det är liksom inte hans melodi. Att vi drog ner till Kalmar var givet då det är en stad vi gillar jättemycket. Sonen bodde där i tre år då han pluggade på högskolan så vi har varit där minst 100 gånger känns det som :) Sommaren där nere är rena paradiset men vintern är inget vidare.

En gata jag gärna återkommer till är.... ja, just precis KOM SNART IGEN.. roligt namn. Vattentornet är bara så fint. Vet ni att det bor en massa folk där ja,det är lägenheter på varje plan.... häftigt tycker jag.

När man ändå är i Kalmar är det ett måste att åka över till Öland. Där har jag tillbringat några veckor varje sommar sen jag var liten. Sedan har jag av bara farten åkt dit när jag fick egen familj. Nu låg Borgholm öde men från midsommar är det så mycket folk överallt och det tar ju för 17 en hel dag att leta på en parkering.

Några fina hus gick vi förbi som jag var tvungen att fota. Kolla in konsollerna under balkongen... suck vad fint alltså. Bilen då... ja, den bara stod där vit och grann.Tänk att kunna packa sig in och sätta sig tillrätta och bara ge järnet genom gator och torg....vrommm. Sonens första kommentar då jag mailat över bilderna var... javisst, det var ju där jag hade ställt bilen :) Loppisar finns det gott om men inte just nu när dom köpglada turisterna ännu inte har invaderat ön. Hittade några men inget att hurra för. Därimot hittade jag dörrmattor i gjutjärn för halva priset. Nu tycker jag att det är synd att ha dom på golvet så dessa ställde jag i fönstret i stället. Självklart är dom nymålade :)

Ha det bäst alla goingar

Kram på er / Carina

onsdag 13 maj 2009

VAKRE HJEM ...


















... är min älsklingstidning. Vilken lektyr alltså....den har ju allt. I senaste nummret visas en tunika-klänning-nattlinne som jag föll som en fura för. En sån ville jag ju bara ha och tänkte att det måste väl gå att sy en själv. Hm, fram med tyg och spets... klipp till, nåla och sedan var det bara att gasa på i 110. Tralala...vad bra det gick. Nu skulle den provas. Jamen, är jag snedviden i kroppen eller? Axelbanden satt ju inte lika och längden på ena sidan... ja, den ska vi inte tala om. Men på nåt underligt sätt fick jag ihop allt till slut. Resultatet ser ni här. Kunde nog vart snyggare med en bredare spets nertill men jag tog det jag hade hemma.

När jag nu ändå hade släpat fram symaskinen så sydde jag en liten pölkudde till stolen i hallen. V-rummet fick nya fuskrullgardiner oxå. Det blev så mycket ljusare med vita än dom i linne.

Sedan var jag i vanlig ordning bara tvungen att testa det virkade armbandet som visas i Lantliv. Det var bland det enklaste jag har virkat och fort gick det oxå och det passar ju mig haha.

Hörrni, nu får ni ha det så gott så hörs vi nästa vecka igen.

En himmla massa kramar / Carina

söndag 10 maj 2009

Regn, blåst och mörka bilder.



















Och fy 17 vad jag gnäller men det är så himla svårt att fota när det är mulet. Skåpet från senaste loppisen står uppe i hallen och där är det så mörkt att jag var tvungen att släpa in det i gästrummet för att få lite ljus. Det hjälpte inte så mycket ser jag.... grrr. En pigtittare hittade jag oxå på Örebroloppisen. Dessa målades först med svart och sedan med väggfärg. Efter det tog jag en lagom våt svamp och torkade lätt där jag ville ha slitet.... skitkul och mycket lätt. Tipset kommer från Gùa ( Hvitur Lakkris ) Kika gärna in till henne och njut som bara den över allt vackert hon visar. Den tjejen är även otroligt duktig på att skriva.

Sedan måste jag nog tala om att jag troligtvis har hamnat i bloggkoma... ja, det känns så iaf haha. Men jag ger inte upp.... aldrig på en fläck.

Nu ska jag sätta mig vid symaskinen och försöka få till nåt jag har sett och som jag så gärna vill klara av att sy... hmm, fixar jag det så visas det i nästa inlägg..... kanske haha.

Kramar till er alla / Carina

måndag 4 maj 2009

Farmors gamla ...


















... bord kunde jag inte tacka nej till. Ska sanningen fram så har vi alldeles smockfullt med möbler i v-rummet men som ni ser så fanns det en liten plats till övers. Jag var ju på loppis i helgen igen och där såg jag ett smalt litet golvskåp som jag INTE skulle köpa. Men vad 17 det gick liksom inte att motstå och i mitt inre hade jag redan bestämt mot vilken väggsnutt det skulle stå. Så jag slog till efter att regeringen hade prutat. Jag visar det i nästa inlägg.

Denna helt ljuvliga sommarväska är ett Traderafynd. Den är så välsydd och så rymmlig och jag skulle för mitt liv inte vilja eller ens kunna sy en sån för 80 kr. Syrran har broderat ett par monogram som jag vill ha på marängkuddar ..... ja, jag tänker göra ett nytt försök att sy såna.

Nä, nu har nog första strykningen på skåpet torkat så det är lika bra att fortsätta med andra och kanske tredje oxå om jag har otur :)

Ha det bäst goa änglar

Kram på er / Carina