onsdag 13 maj 2009

VAKRE HJEM ...


















... är min älsklingstidning. Vilken lektyr alltså....den har ju allt. I senaste nummret visas en tunika-klänning-nattlinne som jag föll som en fura för. En sån ville jag ju bara ha och tänkte att det måste väl gå att sy en själv. Hm, fram med tyg och spets... klipp till, nåla och sedan var det bara att gasa på i 110. Tralala...vad bra det gick. Nu skulle den provas. Jamen, är jag snedviden i kroppen eller? Axelbanden satt ju inte lika och längden på ena sidan... ja, den ska vi inte tala om. Men på nåt underligt sätt fick jag ihop allt till slut. Resultatet ser ni här. Kunde nog vart snyggare med en bredare spets nertill men jag tog det jag hade hemma.

När jag nu ändå hade släpat fram symaskinen så sydde jag en liten pölkudde till stolen i hallen. V-rummet fick nya fuskrullgardiner oxå. Det blev så mycket ljusare med vita än dom i linne.

Sedan var jag i vanlig ordning bara tvungen att testa det virkade armbandet som visas i Lantliv. Det var bland det enklaste jag har virkat och fort gick det oxå och det passar ju mig haha.

Hörrni, nu får ni ha det så gott så hörs vi nästa vecka igen.

En himmla massa kramar / Carina

22 kommentarer:

Vita små hjärtan sa...

Oj vad det är inspirerande att kolla in hos dig!!! Kram/Agnetha

Vardagslycka sa...

Wow, vilken tusenkonstnär du är Carina! Tunikan är ju superfin och likaså allt annat!
Haha, jag blev också inspirerad av Lantliv och armbandet... men jag hade alldeles för grovt garn, det blev inte alls snyggt och hamnade i soppåsen!
Önskar att jag hade en bråkdel av din kreativitet.
Ha det så gott nu.
Kram, Carina

LenaS sa...

Åh så fin den blev och de andra bilderna är också helt underbaar!
Kramis/LenaS

Inka sa...

Ja tack för din fina kommentar men du då??????????????? Du är så duktig så jag vill borra hål i mina knäskålar och bara....ja, falla ihop på golvet, skrika och sprattla. Grrrrrr Grymt ¤¤&%%()//(&%¤?=))(&&(%¤#. You´re the best.
Bara så du vet.

Kram Inka

Lavendeldockan sa...

hej min goa vän, tänk vad kreativ och händig du är, visst är det super enkelt och jättevackert med fusk hissgardiner fniss.
ha det toppen tjejen
många kramar från erica

Nobelle sa...

Det var fasligt vad mycket du har hunnit med!! Imponerande! Klänningen ser jättesöt ut för att inte tala om den söta pölkudden.

Kram, Jenny

Cc sa...

Vad duktig du är, jag själv skulle aldrig klara det. Var det svårt? Så fin och vacker. Kram

Butik Östergården sa...

Vad duktig du var att sy!
Tunikan blev ju jätte fin. Önskar att jag var lite bättre på att sy. Jag har för dåligt tålamod och så måste allt gå så fort när jag gör något. Då blir det inte så bra.
Du har det så vackert i ditt hem.

Kram/Helen

Anna-Lena sa...

Vilka vackra bilder och vad du är duktig på att sy. Hur hann du allt så snabbt! Själv har jag inte virkat sedan högstadiet...skulle vara roligt att lära sig igen! Må så gott! Kram Anna-Lena

Camillas Mitt Ljuva Hem sa...

Jisses Carina!! Här garvar jag så jag näst intill trillar av pinn..stolen! Haha, du är ju bara för härlig! Snedvriden..?

Dra mig baklänges så vackra saker du sytt, duktiga dej!

Hoppas att allt är väl!
Kramar Camilla

Mitt hvite hus sa...

Åååå så mye fint det skjønne armbåndet...du er så flink...
Mai klemmer Kerstin

Rummet för välbefinnande sa...

Ha ha, du är allt skön du....
ja, så bara knåpade jag ihop det liksom!!!!!!!!!!!!!
Hur bär du dig åt?????
I vilket fall som helst blev det toppenfint och jag önskar verkligen att jag också bara kunde pilla ihop ett virkat armband sådär och vips så hade jag sytt en gardin också.
Du är duktigt alltså!!!!
Njuuuuuuuter av det du skapat!
Ha det fint!
Kram Mia

Det vita dårhuset sa...

Men JÖSSES vad duktig du e att sy Carina!!!!

Kudden är underbar!
Nattlinnet också naturligtvis men inget jag skulle kunna ha...Då skulle brösten ligga på golvet **fniss**

Ha det gott och kram från mig/Erika

Fågel Blå sa...

Vad underbart vackert man blir väldigt inspirerad av att testsy själv.
Hälsningar Kathrine

Jillsan sa...

ojoj, här har det gått undan, så mycket du gjort!
Vilket nattlinne/tunika jätte läcker!
Ha det gott!

STENLYCKA sa...

Vilken energi och vad duktig du är på att sy. Så mycket vackra saker jag blir så avundsjuk.
Ha en bra torsdag!
KRAM

Liten Bod sa...

Vad du legat i :) Tunikan tycker jag också är jättefin, har sett den bilden förut. Din ser precis lika fin ut tycker jag! Har så mycket jag vill göra och så lite tid.... Kram, Tina

Änglahem sa...

Caaaariiinaaa!! är det något du inte kan göra? Bara så där!....jag blir så impad och inspirerad....men sen tar det stopp! tvärstopp! Fast det är klart*tänker*...är ju svårt att sy något när man ligger med rumpan i vädret!*smil*.
Men ärligt....du är ju en fena på både såg, borr och symaskin...t om virka kan du ju! Sååå, nu är det bestämt - Du kan ALLT!
Blir ju så fint allt du gör med, sitter bara här och dreglar*ursäkta*...över alla fina inlägg med alla ljuva ting som jag missat under min frånvaro!
OCH kort på Ängeln har tillkommit också ser jag....en riktig Ängel!! det är du!!

Jo tack, nu ska det väl lugna ner sig med mor och far*håller tummen*, jättefin liten tvåa har dom fått, med altan i kvällssolen och allt! Om de bara kunde ge sig liite grand och ta emot hemhjälp också, men näpp...klarar vi själva(mor), näää det är alldeles för dyrt(far)*suck säger jag*tihi*.
Men just nu är det bara handling dom behöver hjälp med, och handla mat behöver vi ju faktiskt i Änglahem vi också*fniss*, så det är ju inga problem.

TACK för rara ord om våran trädgård! blir så glad! Och jaaa, stolta är vi faktiskt över våran trädgård. Många timmar har vi lagt ner där, för att inte tala om dom där gröna sedlarna som har vingar när det kommer till buskar och växter!*hihi*. Fattar inte...ska bara ha en växt....men av någon märklig anledning så är det alltid så mycket mer som hoppar in i bilen*öhhh*...var kom dom ifrån?*kliar mig i huvudet*.

Nu ska jag sluta tjöta, hänga lite tvätt borde jag nog göra istället ute i det underbara vädret! Hoppas ni har det med, vädret alltså!

Ha en härlig helg!
Kramar, Ulrika

Hemmet Är Min Borg sa...

å så underbart fint du har de så ljuvligt
vill önska dig en skön helg
kramis Jeanette

Else´s Bod sa...

Men Jäklans va bra ALLT blev!! *Impad* VERKLIGEN!! Blir så arg många ggr för att jag inte kan virka! Måste ju 17 ta å lära mig det!!
Ha det bäst!!
Kram Lisa.

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men gummsan vilken jäkel du är vid maskinen! Ja allt var bara så ljuvligt fint så jag tror jag dånar av!!! Alltså du måste ju ha haft superbra betyg i både trä- och syslöjd!!! Haha ja själv så skolkade man dom passen =)

Tack gulliga du att du tyckte att köket var fint. Ja fy attan... det är det tredje köket vi har satt upp tillsammans och vi är ännu inte skilda =) Ja det är otroligt... Nä vi slår på stereon och kör bara på. Synd bara att om vi ska ratta in en bra radiokanal med musik så är det endast de finska vi får in! Så i tre veckor så har vi hört finska =)

KRAMISAR på dig raring! /Anita

idémakeriet sa...

Oj vad flitigt du har varit och vad fint det blev dessutom.
Symaskinen har stått stilla här i minst 2 år, undrar om jag får den igång överhuvudtaget.
Nej nu har jag haft min paus nu får jag gå ut och ta mig ett lite ryck i trädgården igen.
Kram På dig.
Gerda