onsdag 9 juni 2010

Djurälskare ...

































... har jag alltid varit men råttor både små och stora kan jag bara inte lära mig tycka om. Ni skulle ha sett mig då jag satt på trappen och drack en kopp kaffe. Såg något i ögonvrån springa förbi mig och trodde först att det var den helt vridna skatan vi har här ... nä ni, om det vore så väl. Kan ju tala om att det var den största råttjä..l jag har sett. Jag for upp med ett vrål som måste ha hörts över hela Svedala. Skyndade mig in och stängde dörren ja, jag låste oxå för säkerhetens skull. Nu blir det till att hålla sig inomhus resten av dan.

Jag har köpt mig ännu en textbräda från Cilli. Den skitbruna färgen gillar jag inte så värst men det får duga.

Har ändrat om lite på skänken med en liten fönsterram...får väl se hur länge den får ligga där = )

En ny tallrikshylla har Regeringen snickrat ( den andra var för liten ) till mina magasin. Tycker det vart riktigt bra om jag får säga det själv.

Dom sista syrenkvistarna har plockats in. Det är så synd att dom inte blommar hela sommaren.

Ha det gott alla gulliga / Carina

16 kommentarer:

VIT SOCKERBIT sa...

Superfint! Hyllan för magasinerna blev ju toppen!

Kram från Emelie

VIT SOCKERBIT sa...

magasinen kanske det heter :)

Lavendeldockan sa...

hahahaha fy då va hemskt med råttan,hände med något liknande i vintras fast det var bara en liten mus som dessutom var inomhus och letade efter godsaker....
vad smart att förvara tidningarna så där i en tallrikshylla :D
sköt om dig
kram

C h a r m i g t L a n t l i g t sa...

Hej hej!

Jättefint, du har de så mysigt!
Fyy ja, jag hade i tonåren två söta små råttor, men en tidig morgon när jag vaknade så hörde jag ett krispande ljud under sängen, vad sjutton är de tänkte jag, då var de min dåvarande killes katt (shillie) som åt upp min lille rotta. Den hade smitigt ut och när jag kommer upp för trappan ser jag den andra katten (Hildur) bara ha svansen kvar av min andra råtta. Djurvän har jag också alltid varit men vad gör man när ens djur äter ens djur? Lite kluven blev jag och med samvetskval.
Men vildråttor är inte samma sak...=)

Ha en trevlig kväll

Kram Sanna

STENLYCKA sa...

Fy, förstår precis att du låste in dig. Jag hatar också råttor och möss.
Så vacker hylla din man har snickrat, vad duktig han är. Min man har oftast blå tummar och plåster, efter att han har använt såg och hammare.
Ha det gott!
Kram Raina

Änglarnas hus sa...

Nej fy för råttor! Vi hade kloakråttor i vårt gamla hus..upptäckte dem tidigt när vi flyttat in!
Men så fint det blev att ha tidningar i tallrikshyllan! :)

Ha det gott!!
Kram Sanne!!

Rosor och Spetsar sa...

Så snyggt det blev med en tidningarna i "tallikshyllan" som en vacker tavla.
Jag tycker det blev snyggt med brädan från chilli där du har den o att det byter av fint mot det vita.
Usch o fy för råttor, de är ju skitäckliga.Förstår mig inte på dem som har åttor som husdjur uhhhh.
Hoppas den håller sig undan.
Kram
Annelie

lottens vita och gröna sa...

ohhh gu vilka bilder sanne!
vaaaaaaaaa en råtta, fy det är de äckligaste sjur som finns, hade skrikit lika högt, tack o lov har vi katt så vi slipper just som djuren!!!
fnissar åt skitbrun, jag tycker den var skitfin ja!
varmkram lotten

Jacqueline @ HOME sa...

Dear Carina,
Oh my goodness....how awful. I would not like to see a rat....not good at all !!
Your photographs are stunning. I love the brown text..it makes a change and goes so well with all of the white. Everything is beautiful. XXXX

Husbilsresan sa...

Så himla fint du har fixat det....och vilken snäll och duktig "regering" du har som gjort en så fin hylla till dina tidningar.
Jag gillar inte heller råttor som springer....och inte döda som katterna släpar hem heller förresten =)
Ha en trevlig helg!
Kram/Gunn

Ett Vitare Hem sa...

Åh så fint,hyllan vart ju superbra!
Och här är en till som inte klarar av råttor och möss....
Ha en riktigt härlig helg!
Kramis/LenaS

Helen sa...

Hej!
Du har gjort så fint på din skänk och hylla. Vad hemskt med råttan, vilken tur att du låste fniss fniss. Du är så rolig. Ha en fin helg.
Kram/Helen

Lisa.L sa...

ljuvliga bilder ! Tallrikshyllan e kanon fin ju :D och pallen i förra inlägget var jätte fint den med :D kram

Evelina sa...

Hej!
Tack för dina fina kommentarer inne hos mig! Här fanns mycket ögongodis, jag kikar runt sedan lägger jag till dig på min länklista så jag inte missar nåt! :)
Kram Evelina

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Haha... fy fasiken så äckligt hemskt! Haha det påminner mig om på 90-talet då vi bodde i ett parhus. Vi hade oturen att hamna granne med världens gnälligaste gamla människor. ALLT var fel på alla grannar! Alla hade sååå stökigt och skitigt fast det var bara de som svammlade! Dom kollade upp allt och pratade bakom ryggen! Det tog dom en timme att städa skottkärran!!! De plockade upp rosenbladen som ramlade ned på gräsmattan mmmmmm Men så en dag... så kröp världens största råtta fram från deras altan! Den var tamefasiken större än en katt!!! Vi var flera grannar som såg den och hur vi skrek! Ja vi sprang åt alla håll och kanter! Ett gäng hamnade uppe på en annan grannes maskodlingslåda =D. Sedan dess så kallade vi snorkparets lägenhet för "råttboet"!

Ja man blir verkligen nervig då ens ungar hittar på att fara överallt! Nu är min äldsta bara 16 år, men jag får krupp bara han åker iväg med moppen! Han och kompisarna tältade för några dagar sedan och då städade jag hela hans rum =) Hoppas din son ändå har haft det bra! Men fasiken... du kan ju be han åka till något lugnare ställe nästa gång... typ Norge =)

Jaja jag ids nästan inte kommentera dina bilder... för de är ju som vanligt HELT UNDERBARA! Du och din darling H är ju såååå duktiga!

Nä nu måste jag gå och göra mig klar! Jag har ju börjat en kurs(starta eget)! Haha och såklart så råkade kursen vara uppskjuten så den var tvungen att läggas över HELA sommaren! Men så är det... bara att vara glad och engagerad... men min lilla djävul inom mig hoppas att sommaren bara blir skit och regnar bort!

Ha det bäst kära du!

KRAAAAAM Anita

Antikladan i Lilla Edet sa...

Hej vad fint med allt det vita romantiska och titeln på Din blogg - I love. Förresten har Du läst: "Änglar i mitt hår"? Om inte - tror jag Du skulle älska den. Här är Loran Byrnes hemsida: http://www.lornabyrne.com/ Du kan oxå läsa om böckerna på cdon och bokia.
Det med råttan, hu vad hemskt, hade nog dött, ja höll nästan på att förgås av hjärtklappning denna vargavinter, då möss hade letat sig in bakom väggarna, och de krafsade och krafsade.. Kände mig så liten då, ja mindre än musen faktiskt... :-)

Hoppas Du får en fin sommar och titta gärna in till oss i ladan.
Hälsningar från en annan dam som älskar änglar.